Pr. Arsenie Papacioc despre mesajul Pr. Iustin Pârvu : „E un zgomot foarte devreme…Nu sunt de părere. . . ”

pr-arsenie-papacioc-1
Părintele Arsenie Papacioc, duhovnicul Mănăstirii „Sf. Maria” din Techirghiol, s-a exprimat în legătură cu mesajul Părintelui Iustin Pârvu de la Mănăstirea Petru Vodă din jud. Neamţ.

În opinia Părintelui Arsenie, mesajul duhovnicului de la Neamţ nu face decât să tulbure credincioşii, iar, prin aceasta, să cădem pradă ispitelor diavolului.

„Dacă aş fi pus în situaţia să mă închin la 666, atunci aş lua măsuri pe viaţă şi pe moarte. Dar până atunci… . E o grabă şi, dacă ar fi să mă angajez la o luptă (duhovnicească, n. red.), nu e o tactică bună de luptă … E un zgomot foarte devreme, ce îi angajează pe credincioşii care se consumă şi îi dau duşmanului câştig de cauză… Nu-i momentul şi, poate, nu va fi acest moment cât vom trăi noi. Astea sunt probleme de timp. Aşa că se face un zgomot gratuit, risipind ceva. Nu sunt de părere….”

Totodată, duhovnicul de la malul Mării Negre îi îndemână pe credincioşi la păstrarea unei vieţi duhovniceşti de echilibru şi de rugăciune neîncetată, chiar dacă suntem supuşi ispitelor:

„Suntem făcuţi de Dumnezeu cu multă posibilitate de înţelegere, dar şi cu putinţa de a ne orienta în timp…

Vezi-ţi de viaţa ta duhovnicească, pentru că Biserica este acolo întru totul unde este Adevărul.

Să spui neîncetat «Doamne Iisuse Hristoase, miluieşte-mă pe mine, păcătosul». Să spui rugăciuni la Maica Domnului, Stăpâna Cerului şi a Pământului, care este supărată pe cei care nu-i mai cer nimic.

Avem un înger păzitor, pe care ni l-a dat Dumnezeu ca să ne păzească sufletul până la moarte, pentru ca să fim păziţi şi să nu lase viaţa noastă în mâinile unui duşman, care este diavolul.

Şi, mai înainte de toate, îl avem pe Iisus; de ce nu-i cerem ajutorul Lui? Să ne rugăm lui Dumnezeu când e vorba de ceva. Niciodată, niciodată nu ne rugăm degeaba!!!

Nu mă tem de focul ăsta, mă tem de alt foc!”.

Cu privire la mesajul Părintelui Iustin Pârvu în care se spune că ierarhii Bisericii „trec aceste lucruri sub tăcere, având preocupări mai de seamă decât are acest popor”, Părintele Arsenie Papacioc afirmă că:

„Sfântul Sinod face ce doreşte, nu pot să-i poruncesc, pentru că are putere de discernământ ca şi Hristos, ca şi noi. Eu stau liniştit, ca să stau şi mâine liniştit.”

Despre documentele care conţin informaţii stocate electronic, Părintele Arsenie Papacioc spune că, deşi nu se pricepe la amănunte privind electronica, acceptarea documentelor nu însemnă lepădarea de credinţă, situaţie asemănătoare cu cea în care ne-am afla pe teritoriul unui stat străin:

„Dacă ne-am găsi în Turcia, am cumpăra pâine pe bani turceşti, dar asta nu înseamnă că ne-am turcit. ”

Întrebat ce mesaj i-ar transmite Părintelui Iustin Pârvu de la Neamţ, duhovnicul de la Techirghiol, în vârstă de 96 de ani, a spus:
pr-arsenie-papacioc-2
„Am mare evlavie la Părintele Iustin, dar nu sunt de părere… Eu vreau o evoluţie fără revoluţie.. i-aş spune: «Blagosloviţi şi mă iertaţi».”

SURSA: radio dobrogea

Vezi VIDEO AICI

Puteti citi comunicatul Parintelui Justin Parvu

Si de asemenea, puteti asculta confirmarea autenticitatii acestui comunicat

pr-justin-1

Reclame

Un gând despre „Pr. Arsenie Papacioc despre mesajul Pr. Iustin Pârvu : „E un zgomot foarte devreme…Nu sunt de părere. . . ”

  1. Uitati-va cu atentie la imagini (filmul a disparut, de altfel cateva ore, dupa ce fusese postat, pentru a mai fi “periat” putin): este o facatura ordinara si nerusinata a parintelui Eugen Tanasescu de la Radio Dobrogea! Dar o facatura incredibil de proasta, de grosolana, de “transparenta”!

    A taiat masiv si amatorist, se vede regia de la o posta! La prima intrebare se vede ca nu avem raspunsul, taietura e chiar de la inceput! Intrebarile sunt evident tendentioase, tonul ironic, rautacios, cautand sa induca, sa sugereze o anumita directie de raspuns (exprima dinainte parerea ca e vorba de un mesaj alarmist, care a creat panica!) Primele intrebari sunt puse clar din studio, nu sunt din filmare – e inadmisibil sa faci asa ceva! – una din intrebari este repetata pentru noi!!! (o data e de acolo, din filmare si o data din studio! – deci parintele raspunsese la o alta intrebare, pe care nu o stim!), iar la final se repeta secventa de la inceput, identic, asa ca nu stim de fapt cand a spus parintele ca ‘are evlavie la parintele Justin’ si celelalte! In sfarsit, parintele zice de fapt “vreau revolutie fara… revolutie”, este o vorba a lui, a spus-o de multe ori. Deci nici vorba de “evolutie”. Adica o revolutie nevazuta, ascunsa.

    De ce nu se prezinta integral filmarea, exact si integral cum a decurs discutia acolo, ce intrebari s-au pus si ce raspunsuri s-au dat? Suntem deci in plin razboi informational, cu manipulari mizerabile, dar… facute amatorist, din fericire pentru noi, ca le putem detecta usor.

    Este cat se poate de clar ca omul asta nu a dorit decat sa-i faca rau parintelui Justin (vedeti si cum a editat textul transcris ca stire pentru Radio Dobrogea, punand in seama parintelui Arsenie ceea ce nu a spus, adica “În opinia Părintelui Arsenie, mesajul duhovnicului de la Neamţ nu face decât să tulbure credincioşii, iar, prin aceasta, să cădem pradă ispitelor diavolului” !), dupa ce ca i-a prezentat mincinos si deformat, prin selectie proprie, cuvantul parintelui Justin. Scopul este sa se creeze zazanie intre credinciosi si sa se loveasca in parintele Justin, pentru a-l compromite! DIVIDE ET IMPERA! Cine are acest interes este usor de realizat!

    Asadar nu va smintiti si nu va tulburati! Parintele Arsenie va urma sa afle realitatea atat despre ce este cu adevarat cu pasapoartele, cat si despre ceea ce a spus parintele Justin! In orice caz, chiar daca Sfintia sa crede ca nu ar fi momentul acum, este clar ca nu ii e ostil parintelui Justin, s-a exprimat foarte frumos in legatura cu el. Marea problema e ca, fie si prin intermediari, marii duhovnici trebuia sa se sfatuiasca inainte, ca sa poata avea un mesaj comun si sa nu iasa astfel de situatii, create special de catre provocatori!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s